Hírek

2017.04.18.

Pomáz város önkormányzata egy hónap időtartamra, ami március 31-vel lejárt, lakossági vitára bocsátotta a készülő Köztisztasági rendeletét. A Köztisztasági rendelet elfogadását az április 18-ai testületi ülésre tűzték napirendre.

Tegyünk környezetünkért! Idén is szemétszedési akciót szervez Pomáz Város Önkormányzata, hogy az illegális szeméttől megszabadítsuk Pomázt! A jelentkezési lap letölthető a város weboldaláról.  A kitöltött jelentkezési lap leadási határideje április 18. délután 16 óra.  A kitöltött lapot a  aljegyzo@pomaz.hu e-mailcímre kell beküldeni. Jelentkezhet baráti társaság, civilek, egyesületek, intézmények. 

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés mintájára az idén, áprilistól novemberig, lehetőség nyílik a lakosság számára, hogy a kerti munkából keletkező biológiailag lebomló zöld-hulladékot otthon elkülönítve gyűjtse és a megadott napokon az ingatlan elé kihelyezve átadja azt a közszolgáltatónak. A zöld-hulladék gyűjtése négyheti ismétlődésben a szelektív gyűjtéssel azonos napokon történik. A kihelyezett zöld-hulladék lehet falevél, levágott fű, nyesedék, bekötözött áttetsző zsákban kerülhet kihelyezésre, a fás szárú növényi hulladékot pedig 1 méternél nem hosszabb rakodásra alkalmas súlyban, összekötegelve, lehet kihelyezni. További információt a 26-300-407-es telefon számon kaphatnak.

Pomáz utcáinak, közterületeinek és parkjainak rendben tartása egyre nagyobb költséget igényel, ezért pár fős karbantartó részleg létrehozását tervezi az önkormányzat.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt. Pomáz is minden évben megemlékezik e napról.  Délelőtt a már hagyományos „Versmegállón” melynek helyszíne a HÉV- állomási körforgalom mellett lévő park, az  óvodások és iskolások mondanak verseket, a meg-meg álló érdeklődőknek. A késő délutáni órákban jelenlegi és hajdan volt városvezetők, közéleti emberek mondták el kedvenc verseiket a Művelődési házban. Ezt követően Balázs László Gábor és Gáspár Sándor előadás estjét hallgathatták meg a líra szerelmesei, majd Fábry János Pulitzer díjas   karikaturista és Jeney Klára grafikus műveinek kiállítását tekinthették meg

IX. alkalommal rendezték meg az Országos Kalászi Tamburás találkozót, a Kós Károly Művelődési házban. Az esemény szervezője a  Kalász Művészeti Iskola volt. A rendezvény jó alkalom arra, hogy a tambura szakos diákok és persze az oktatók megismerkedhessenek, illetve felmérjék tudásukat valamint szakmai információkat is átbeszéljenek. Az esemény egyik résztvevője volt a pomázi „Messelia” utánpótlás együttes is. A napot nem kisebb zenekarok, mint a tököli Ledina, a budapesti Babra és a szentendrei Söndörgő együttes koncertje zárta.

A szentendrei Petzelt József Szakgimnázium és Szakközépiskola csatlakozott a Szakmák éjszakája felhíváshoz és az elmúlt hétvégén egész napos Gasztro udvarral várta az érdeklődőket. A szakács és a cukrász tanulók az általuk készített, finomabbnál finomabb ételekkel, desszertekkel és italok széles választékával kínálta az érdeklődő közönséget.

2018. április 14-én szombaton újra a futásé a főszerep Budakalászon!  A tavaszi tófutásra várták a futás szerelmeseit, az Omszk tó parkjában.  Nevezni lehetett 1,8 km-re, ennek a duplájára, 3,6 km-re és az idén a  profiknak a 7 km-es  Duna futást is meghirdették.  9 órakor már várták a nevezőket és pontosan 10 órakor indult az első rajt. Az idei évben is nagy számban voltak jelen óvodások, alsós és felsős diákok és ismét népszerű volt a szenior csoport, akik két táv közül választhattak. Volt újdonság is, a mini-maraton és a tavalyi sikerre való tekintettel a tó környékén ismét megrendezték a  tájékozódási futást. A rendkívül szép tavaszi időben több százan vettek részt a rendezvényen.


tovább
  • banner1
  • banner2
  • banner3